söndag 24 maj 2009

Nu börjar sommaren komma igång

på riktigt! Och det står en del konstigheter i tidningarna om att man inte ska använda solskydd och att man gärna ska sola mycket för det skyddar mot hjärt- kärl-sjukdomar.

Men solen är lika farlig i år som förra året! Sola med måtta är väl det som man kan anamma. Man bör inte tillbringa hela dagarna i solen utan man kan ju vara stationerad i skuggan och sen tillbringa stunder i solen. Speciellt om man har små barn så är det ju ett bra sätt att få barnen ur solen en stund om man kan locka med lite fika och dricka.
Anledningen till att jag engagerar mig i detta är att jag arbetar på ett patologiskt laboratorium vid sidan av mitt företag. Många tror då att man arbetar med obduktioner men det är den minsta biten. En av våra största uppgifter är att ta hand om alla hudbiopsier som kommer till oss.
När du går till vårdcentralen för att ta bort ett födelsemärke så skickas det till patologiska laboratoriet. Där prepareras det så att det kan snittas i 4 tusendels millimeter tunna snitt som läggs på ett objektglas. Det är alltså tunnare än en cells diameter. Snittet på glaset färgas så att olika strukturer i cellen kommer fram och sen tittar en patolog (läkare med specialinrikting inom patologi) på glasen och kan då bedöma om det var ett helt snällt födelsemärke eller om det kan vara malignt melanom eller någon annan hudcancer.
Vi ser ibland ganska unga tjejer och killar som får malignt melanom och det är ofta arga cancerformer som sprider sig relativt snabbt. Dessa är direkt kopplade till solning och solskador. Därför önkar jag att ni i möjligaste mån skyddar era barn för solskador tidigt i livet.
För de barn som älskar solen och som far omkring så finns det jättebra solskyddskläder.
Resten av kroppen skyddas med en bra solkräm.
Hos Lilla Bebben hittar du solskyddskläder från 74/80-98/104 cl från NowaLi med Lilla spöket Laban eller Tummen på. Vi har även solskyddskepsar och solglasögon från Sunblock samt sunwatch - en klocka som har ett litet djur i mitten som ändrar färg när det exponeras för solljus. Det ger en vink om när det är dags att få barnen att hålla sig i skuggan på allvar.

Till dräkterna finns matchande solskyddskepsar. Dräkterna kostar från 249-269 kr och kepsarna kostar 149 kr.
Du hittar alla solskyddsprodukterna här: http://www.lillabebben.se/ListProducts.aspx?cat=201
Och du! Det är ju alltid fraktfritt inom Sverige hos Lilla Bebben - Shoppen för bebben på webben.
Ha en bra dag!
//Anneli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar