fredag 27 mars 2009

Arbetsveckan är till ända...

och nu är det pajbakning som gäller. Jag håller på att baka 3 st ananaspajer inför morgondagen då vi har stort kalas hemma för maken som fyller 40 år!!! Ja, det har jag ju skrivit om förut... Men grattis igen och puss på dig!

Jag vill passa på att göra lite reklam för de fina napphållarna från danska Babytex som Lilla Bebben kan erbjuda dig. De tillverkas efter ditt önskemål. Du anger vid beställningen vilket namn som ska stå på napphållaren och den blir personlig för ditt barn. Eftersom de tillverkas efter dina önskemål så är det ca 10-14 dagars leveranstid på dem. De är också väldigt populära att ge bort, kanske som dopgåva eller som "välkommen till världen"-present.


http://lillabebben.jetshop.se/ListProducts3.aspx?cat=183 - här hittar du dem!
Jättefina napphållare som gillas av både vuxna och barn och de tål att bita och suga på. Färgerna är helt giftfria och godkända för barnleksaker. Pärlorna tillverkas i Tyskland och har genomgått alla tester som krävs för att bli godkända i EU - och därmed Sverige.

Under nästa vecka kommer vi även att lägga ut armband för barn mellan 3-10 år ungefär. Det är inte klart vad de kommer att kosta, det måste jag räkna på. De tillverkas efter samma princip som napphållarna. Du anger i kommentarsrutan vad som ska stå på armbandet samt vilken färg och modell du vill ha. Leveranstiden ligger även här på ca 10-14 dagar. De har blivit jättepopulära i Danmark så nu tar vi dem till er i Sverige också!


Nu ska jag gå och ta hand om pajen! Ha en fortsatt bra kväll.

tisdag 24 mars 2009

Så kom vintern igen...

Det hade inte gjort något om det inte hade snöat... Nu längtar man ju riktigt mycket efter våren och solen och värmen.

I morse åkte jag tåg till jobbet och höll på att frysa öronen av mig, glömde mössan hemma... Jag brukar ju åka bil till jobbet annars så man är ju lite bortskämd.

Idag fyller min man 40 år!!! Puss på dig, gubbe!:-).

Jo, om du inte läst heeeela bloggen (vilket man aldrig orkar göra) så kan jag tala om för dig att Lilla Bebben är fortfarande en fritidsaktivitet. Jag arbetar 100% vid sidan om och vissa dagar är det bara otroligt jobbigt men oftast är det så himla kul!

Min strävan är att kunna öka försäljningen så jag kan vara hemma mer med min dotter som fyllt 3 år alldeles nyligen. Så söt liten unge och jag blir ofta förundrad över att så mycket vilja finns i en sån liten kropp...

Dottern är lite miljöskadad. En dag satt hon inne på pottan på toaletten och hade riggat upp en pall där hon satt och skrev på ett papper och räknade på en gammal avlagd miniräknare och skrev sen på pappret. Vad gör du? undrade jag. Hon tittade upp och såg viktig ut: Jag räknar fakturor! Det fanns ju ingen annan än mig som det gick att skylla på i det fallet. Maken räknar väldigt få fakturor - det är mest räkningar bara, haha!

Hm... Men gulligt var det! Jag tog kort så klart men den är i arkivet, jag ska spara den tills hon tar studenten:-D.

Det som är allra roligast just nu med Lilla Bebben är att det är så väldigt många som kommer tillbaka och handlar igen - och igen! Det gör mig ödmjuk och tacksam för att ni vill handla hos mig igen. Jag vet att det kan vara lite otryggt att handla på nätet av en mindre webbshop och det är ju verkligen ett förtroende som jag försöker förvalta på bästa sätt. Ibland blir det fel och jag inte hinner uppdatera i shoppen snabbt nog om något tar slut men jag försöker alltid att göra mitt allra bästa för att kunden ska bli nöjd.

Jag vill göra lite reklam för Kalle Kryp som jag säljer en hel massa av just nu! Det verkar finnas många krypbebisar med hala golv ute i landet. Många köper 2 st att ha och växla med när man tvättar det ena paret - de tål ju maskintvätt i 60 grader! Bra pris är det också: 89 kr.

En bild:

Bilden är tagen från http://www.kallekryp.se/ och där kan du också läsa mer om kallekryp.

Direktlänk till Kallekryp hos Lilla Bebben:
http://lillabebben.jetshop.se/ShowProduct.aspx?prodid=391

Betalar du med kort eller Kreditors Fakturera Mig så har du Kallekryp inom 1-3 dagar hem i brevlådan förutsatt att det inte är helg så klart. Däremot så kan du beställa hos Lilla Bebben på helgen och få leveransen på måndagen, det är en extra service som få andra webbshoppar kan erbjuda:-).

Ha en fortsatt bra kväll!

lördag 21 mars 2009

Lördagskväll

och vad kan man göra på en lördagskväll? Hänga upp gardiner så klart! Jag köpte nya gardiner på ELLOS och nu är de uppe. Det blev jättevårigt (finns det något sådant ord?) och fint så nu kan jag slappa med en kopp kaffe... Till saken hör att min käre make fyller 40 år på tisdag så man får ju snygga till lite då:-).

Apropå vårnytt så har vi fått hem Aosta allvädersbyxa från Didrikson så nu finns byxorna för direkt leverans. De är så himla bra!

Min dotter hade dem mycket i höstas när hon var ute och lekte i sandlådan eller när vi var i skogen och plockade svamp. De är helt suveräna och hon verkade gilla dem också. Tillsammans med gummistövlar och en skaljacka - det har vi ju också - så är ditt barn redo för våren. Ett par långkalsonger under och en fleecetröja under jackan så är det bara att ut i den lite blöta våren. Det kanske inte är rätt kläder i spöregn, då finns ju Ruskeman regnställ t ex.

Här ser du en bild på min lilla gumma när hon lekte i sandlådan i sin skaljacka och sina Aosta allvädersbyxor - allt från Didriksons så klart!

fredag 20 mars 2009

Nu bloggas det inte så mycket...

Jag har haft fullt upp och det här med sömnen har varit ett minimum av här ett tag. Vilken skillnad det är att sova 5 timmar eller 7,5 timmar... Men jag har så himla kul med företaget och allt kring det så det är helt klart värt det!

Våren är ju här faktiskt! Häromdagen kom maken in och frågade om jag sett blommorna i rabatten. Det hade jag ju förstås inte så jag var tvungen att spana in krokusarna som faktiskt kommit invid husväggen där det antagligen är varmt och gott.

Apropå vårtecken - vet inte om det här är ett sådant - men häromdagen när jag kom hem tyckte jag det såg så himla tomt ut.

Maken hade fått ett ryck och kapat vår hortensia, en jättelik buske som växte kring halva verandan och som man stört sig lite på. Den var totalt vildvuxen och klippte man av tre grenar så växte det ut fem. Men en och annan kommer nog tycka att vi inte är helt kloka i huvudet som klippt ner den otroligt vackra hortensian...

Ja, ett litet inlägg i debatten i alla fall så här på fredagskvällen.

Nu ska jag äta glass:-).

söndag 15 mars 2009

Solen skiner!!!

Idag sken solen så jag fick ha solglasögonen på. Det är så länge sedan solen verkligen sken på riktigt så där så man kunde sitta på trappan och ta sig en kopp kaffe - utan att frysa häcken av sig:-). En nyckelpiga började plötsligt röra på sig i trappfönstret. Den måste ha legat i dvala - eller hur de nu övervintrar - mellan fönstret och fönsterbågen och nu vaknade den till. Jag släppde ut den... vet inte om det var en bra idé eller inte?

Men är inte det ett vårtecken så säg?!

HÄRLIGT!

lördag 14 mars 2009

De ska synas...

... de små gullungarna!

Därför köpte jag hem Ruskeman i rosa/gul och grön/ljus grön med reflexer och grejor. Då syns barnen, även om det är regn och rusk och lite halvmörkt.

Du hittar RUSKEMAN HÄR: http://lillabebben.jetshop.se/ListProducts.aspx?cat=180 tillsammans med alla andra Didriksons-produkter som vi har i shoppen.

Vi väntar på Didriksons Boardman fortfarande. Jag ska ringa på måndag och kolla exakt när de kommer. Vi har fått några storlekar men fortfarande är det några av er som beställt som vi inte har fått storlekar för. Vi ska som sagt kolla upp det.

Aosta vindbyxa från Didriksons kommer också hem i fler storlekar som passar till vindjackorna från Didriksons.

Sen har vi nog fått hem allt för våren för en stund.

Däremot har vi lite nya märken på gång som vi fått klartecken för att bli åteförsäljare av och det ska bli jättespännande att kunna erbjuda er produkter från dessa märken.

Vi kommer att få hem solskyddsprodukter från Zunblock, bland annat ett tunnt tygstycke i solskyddande material som man kan använda när man vill amma diskret på sommaren men inte vill använda en tjock filt som kan få babyn att bli överhettad. Vi kommer också att få hem solglasögon, solskydd som passar för de flesta sulkys och en hel del mer grejor!

Jag blir mörkrädd när jag på somrarna ser hur en del täcker över vagnen med en tjock filt för att babyn sover eller vill skydda mot solen. Sen går de med vagnen i solen och det måste ju bli en 30-40 grader där inne under filten?! Då kan nog det här amningstyget komma väl till pass.

Zunblock kommer i april.

Det blir mycket att se fram emot här inför våren!

Ha det så bra!

Jag hejade på Alazar...

Ja, nu undrar ni säkert vem Alazar är men det ska ju vara Alcazar så klart. Min make tyckte det var jätteroligt att vi suttit och druckit lite vin och tittat på Alazar...

Men Malena Ernman är heeelt okej! Det var ett av de bidrag jag kunde leva med att det vann.

Det måste varit historiens mest jämna Melodifestival någonsin! Det for upp och ner på den där tavlan och var sjukt spännande ända til the bitter end... Men La Voix kan säkert vinna hela allt ihop där i Ryssland - och då blir det Sverige nästa år. Men ... Det är ju väldigt långt dit.

Det var himla kul att titta i alla fall.

Ha en fortsatt bra kväll!!!

torsdag 12 mars 2009

Jag behöver hjälp!

Jag har köpt in ett antal pyjamaser med kort ärm och ben i en enda storlek, 45 cl. Nu behöver jag hjälp att bli av med dem så hos Lilla Bebben kan du nu köpa en otroligt billig första pyjamas till en liten baby. Pyjamasen kan så klart användas som en vanlig body med byxor utanpå och en liten jacka över.
Den är jättefin och kostar endast 19 kr!!! Just nu finns det många i lager men det minskar väldigt fort så ta en titt: http://lillabebben.jetshop.se/ListProducts3.aspx?cat=178

LipFish härliga amöbaskallra

finns nu i shoppen i 5 härliga färger, orange, turkos, limegrön, ceriserosa och röd!



Den kostar 159 kr och är ungefär 23 cm från arm till arm i diameter. Mysig och så fina färger! Härligt mjuk plysch... Den är riktigt populär och har nästan blivit en klassiker bland barnleksaker.


Du hittar den här: http://lillabebben.jetshop.se/ListProducts3.aspx?cat=175

Ha det så bra!

söndag 8 mars 2009

Strumpor och sockor med anti-halk

har jag inte haft så mycket av på ett tag, men velat köpa in lite av. Nu har jag gjort det och de finns utlagda i shoppen. Jag väntar på strumporna som är "pojk-modellen" på men som jag tycker passar både till tjejer och killar som kommer senare. Flick- och pojk-strumporna är försedda med anti-halk. Jag är lite anti-halkfanatiker eftersom min lilla tjej ramlade omkull när hon sprang runt hörnet - jag hann inte stoppa henne efter att vi tagit av henne skorna, vi hade precis kommit hem - halkade på vårt hala golv och slog i golvet samt fick något slags snärt på armen så hon helt enkelt bröt armen, nästan 2 år gammal... Det var inte roligt att åka till akuten

Snabbt hänt, så jag förespråkar anti-halkstrumpor eller något slags innetofflor med antihalk-funktion.




Babysockorna är jättefina:



Jag gillar dem i alla fall!

Ha en bra dag!

Internationella kvinnodagen!

Idag är det internationella kvinnodagen och jag läste en intressant artikel i Nerikes Allehanda som deras ledarskribent (manlig) hade skrivit. Det finns en kvinna som är Socialpsykolog och professor, Berit Ås, som har tagit fram fem härskartekniker att förringa och ge kvinnor dåligt samvete.

Bland annat skrev ledarskribenten om Sten Tolgfors som i riksdagen i en debatt kallade sina två kvinnliga motståndare för endast förnamn medan han kallade sin manlige motståndare för både för- och efternamn. Ett typiskt sätt att förringa kvinnan på.

Alla tjejer har väl nån gång känt sig otroligt förminskade om de varit i manligt sällskap? T ex när man går in i en bilaffär och försäljaren nästan demonstrativt vänder sig till mannen. Detta hände oss och min man fick helt enkelt tala om att det var jag som skulle ha bilen - behöver jag säga att vi inte köpte nån bil där???

En annan gång var jag ute med mitt (gamla) band som består av 5 st män och så lilla mej. I alla fall kändes det så den gången. Det var faktiskt en kvinna som kom fram och hälsade på alla de andra först och då var endast trevlig och artig i rösten. Sen nästan böjde hon sig fram mot mig och sa "Nej, men hej! Har vi en tjej med också?" Hennes tonfall gick upp - nästan som till en hund eller ett barn - och det var bara den lilla klappen på huvudet som fattades. Jösses! Och det var en av samma kön som jag, dock 50+. Jag kände mig som om jag var ungefär 6 år och samma storlek som en 6-åring.

Det är inte bara män som förtrycker kvinnor, det är en sak som är säker!

Nej, tjejer, kvinnor, flickor, brudar, gussar... allt vad ni är: Vi behöver behandla varandra med respekt först och främst.

Ja, det var ett inlägg i debatten om kvinnoförtryck som kanske inte hör hemma här men som sagt är det den 8:e mars idag, och då måste man väl skriva något radikalt och stå på barikaderna en stund. Varför inte bränna en BH? --- eller inte...

Ta hand om er och andra tjejer extra mycket en sån här dag!

//Anneli

torsdag 5 mars 2009

Jag letar efter ett riktigt bra

startpaket för baby. Jag sålde ju slut på de som jag hade tidigare och har inte hittat något bra ersättarset.

Men det kommer! Jag vill gärna att det ska vara ekologiskt och inte bli för dyrt ut.

Zutano har ju så fina babyset - men med en krona som inte är värd mer än metallen så är det dyyyrt att handla från USA just nu. Det var väldigt vad jag tjatar om det men det är en central sak i mitt liv som företagare just nu. Kronan och dess värde...

Det är mycket saker som jag vill köpa in till shoppen men inte till för dyra priser eftersom det då drabbar er kunder...

Ha en bra dag!

tisdag 3 mars 2009

Det här med tjejkläder...

Jag blir lätt fixerad vid tjejiga kläder eftersom jag har en liten tjej själv men självklart så har jag tagit hem lite mer pojkkläder - som jag i och för sig tycker passar bra på tjejer också...
En jättecool t-shirt:
och ett par coola byxor i highwater-modell med gröna knappar som matchar trycket på t-shirten... Det är detaljerna som gör det!
Nu ska jag minsann gå och lägga mig, det är för få timmar på dygnet - 27 vore perfekt... Kroppen skriker åt mig: SOV! så jag ska hörsamma detta och lägga mig...
Ha det så bra!




FIXONI coola kläder

har kommit hem nu! Det är jättefina T-shirts, byxor och klänningar. Jag ska bjuda på en speciell favorit som är såååå fin!

Håll till godo: De läggs ut i shoppen imorgon för idag måste jag bara sova efter det här inlägget.


Här kommer klänningen:

Jag tycker den är så himla fin! Det finns byxor till den också. T ex skulle LipFish randiga capribyxor passa jättefint eller Lilla Hund cerisa byxor i smalspårig manchester som kommer om några veckor, eller FIXONI leggings i cerise passa jättefint.

Det finns även en lila klänning som är i set med tights:


Jag tycker ju att tjejer ska få ha lite tjejiga kläder - inte hela tiden men då och då. Min dotter har en lila och rosa period nu och då är det mest väldigt tjejiga grejor som gäller. Hon har även haft perioder där hon bara ville ha neutrala kläder som inte var rosa... Och hon är 3 år!!!

Vart ska det sluta?! Har jag skapat ett klädmonster?

Men det är ju kul att hon inte skriker NEEEEJ!!! när jag visar henne något längre. Det var också en fas som vi gick igenom...

Apropå faser: Har inte ni som är inne och tittar lite roliga faser som era små telningar är inne i?

Jag vill jättegärna läsa om era små charmtroll och vad de har för speciella grejor för sig - om ni vill dela med er av det!

Sen vill jag puffa lite för de Gullungar som jag har i shoppen. Du hittar dem under loggan - eller via den här länken: http://lillabebben.jetshop.se/ShowPage.aspx?PageID=53

Det är så roligt att se era små gullungar och det behöver inte alls vara i kläder från Lilla Bebben men det fåååår det ju gärna vara...;-). Skicka in en bild till kundtjanst@lillabebben.se så publicerar jag den på sidan under Gullungar - om ni vill. Jag frågar alltid, publicerar inget utan tillstånd från målsman...

Ha det bra!

http://www.lillabebben.se/

måndag 2 mars 2009

Till våren rekommenderas babyskor...

från Cute Baby Shoes. Vi har dem - så klart!


De här babyskorna har lite annorlunda egenskaper än andra babyskor på marknaden. De är helt i skinn med mockasula för antihalkeffekt, bomullsfodrad insida så att inte små fötter utan strumpor blir svettiga och dessutom har de vadderad sula så att det inte blir så hårt att gå på.

Det är en mjuk resår med insydda kanter så att inget skaver för att skon ska sitta bra runt foten - och det gör den. Jag har provat billigare varianter som visserligen funkade bra men som blev förstörda direkt av utelivet. Har du taggbuskar hemma i trädgården så är de ju perfekta då de skyddar mot taggar i små mjuka fötter.


Min dotter sprang runt i ett par sådana babyskor en hel sommar och det bar sig inte bättre än att hon vägrade ta på sig vanliga skor till slut.


En arbetskamrat vars dotter när hon började gå, gick på tå, köpte ett par sådana babyskor och det funkade perfekt. Det var lite problem med hårdare skor för baby eftersom hon då inte kunde gå i dem utan återgick till att krypa.


Babyskorna går att använda ute när våren börjar gå över i sommar. Det måste alltså vara varmt och torrt för de blir lite fula av väta, som all skinn. Däremot går det att torka av dem med en fuktig trasa.


Det börjar bli tunt i storlekarna tyvärr och jag väntar på att kronan ska bli lite starkare gentemot USA-dollarn så att det inte kostar skjortan att ta hem skorna. De är grymt efterfrågade och "Puppies" är den mest populära skon. Den ser du här:



Söta, va?!

OM du anmäler dig till vårt nyhetsbrev så får du ett mail hem i inkorgen när de är på ingång igen - för de kommer hem, det kan jag lova!

Didriksons fina skaljackor

i en riktigt bra kvalitet med 2-lagers jacka men till ett mycket bättre pris än t ex Polarn o Pyrets jackor.

För 399 kr får du en riktigt fin skaljacka:

Jackan finns förutom i härligt ljus gräsgrön även i turkos och en variant med något figursydd midja i rött som blir riktigt fin då det är två röda varianter samt gula dragkedjor.


Vindstället finns i svart:


En del andra babyshoppar kör med fraktfritt då och då - Lilla Bebben levererar fraktfritt HELA TIDEN!
Ha det så jättebra och varmt välkommen in i shoppen!