torsdag 26 februari 2009

Jag ljög...

när jag sa att jag skulle lägga ut Ruskeman i förrgår och igår. Det hanns inte med eftersom jag håller på att översätta åt en norsk mammasida: www.mammanet.no som från den 1:a april (tror jag) ska starta den svenska motsvarigheten. De ville ha någon som översatte och jag som inte har något annat att göra på min fritid (haha!) gav mig på det. Jag har lärt mig en hel del norska och det är ett så trevligt språk!

Jag har fått fler kläder från Didriksons, bland annat de helt suveräna skaljackorna i rött, grönt och turkost och svart. Den svarta jackan levereras med svarta byxor till och den är jättesnygg!

Jag ska försöka få tiden ikväll att åtminstone lägga ut en del varor för nu har jag översatt färdigt det som jag åtagit mig att göra i den första omgången.

Bilder på detta kommer i nästa inlägg men det är så härligt klara och fina färger! Den turkosa jackan är min absoluta favorit så här vid första anblicken. Undrar vad dottern kommer att gilla för färg när det inte finns vare sig rosa eller lila? Det är en sådan period nu... :-).

Ha det så himla bra i slasket. Kom ihåg att ju slaskigare det är - desto närmare är våren!

tisdag 24 februari 2009

Didriksons Ruskeman

Här ser du bilder på Didriksons Ruskeman som jag har köpt in här till våren. Jag begränsade mig i storlekarna så jag har bara från 80-110 cl. Ruskeman är ett väldigt lätt och smidigt regnställ så det är perfekt till små tjejer och killar som ska kunna röra sig relativt obehindrat i ett regnställ. Den svenska våren och sommaren är ju som bekant regnig...

Finns i två färger: Rosa/gul och Grön/ljusgrön för att barnen ska synas ordentligt i glada färger även när det regnar. Dessutom finns det kanonbra - ofodrade handskar i matchande färger. Det går bra att ha t ex fingervantar under handskarna.


Kläderna läggs ut ikväll och imorgon kväll.


Ett smakprov:



Jag missade Petter...

när han var på Klaras i Örebro den 14/2...

Tusan! Hade vääääldigt gärna velat gå och höja medelåldern på publiken lite - eller mycket.

Blev inget med det för dottern var sjuk så vi fick snällt stanna hemma och ha en mysig hemmakväll med Melodifestivalen.

Jaha, det var ett litet inlägg från min privata samling...

Men hörni! NU KOMMER DIDRIKSONS!!!!!!!

lördag 21 februari 2009

LipFish tights har efterfrågats!

Och på grund av en felleverans så har de dröjt en stund - men nu finns de i shoppen i storlek 50/56 upp till 110 cl. Samma sköna bomullstrikå som i tröjorna och samma suveräna kvalitet. Färgerna håller bra och tyget blir inte noppigt som en del kläder kan bli. LipFish är kläder att ärva.

Sen har vi satt ner priset en hundring till på Didriksons vinteroveraller! De ska bort nu när våren är i antågande och vi behöver plats för alla vårliga nyheter som är på ingång.

Jag har haft fullt upp med sjukdomar själv, en förkylning som bara vägrat släppa taget, och en dotter som först hade en riktig halsinfektion och sen fick vinterkräksjukan på det. Min käre make har haft ett ordentligt ryggskott så det har varit lite MYCKET här ett tag... Det har inte varit ett par roliga veckor och därav bloggtorkan och den totala tystnaden på bloggen.

Men ni vet väl att det som inte dödar, det härdar - och man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke och allt det där...

Nu går vi mot ljusare tider i alla fall. Det är skönt att det inte är beckmörkt när man åker hem från jobbet - ja det där jag gör vid sidan om Lilla Bebben....;-).

Melodifestivalen är i gång och det är nu duell mellan Rigo och topaserna och EMD. Jag gissar att EMD vinner, skulle bli mycket förvånad annars.

Ha en fortsatt bra kväll!

Jag bakar sockerkaka till en tårta åt min lilla dotter som inte är så liten längre. Hon fyller 3 år imorgon!

onsdag 11 februari 2009

Förkylningar som aldrig ger sig!

Usch! Just för tillfället är det tungt! Dottern är sjuk i drygt 39 graders feber och jag har ont i halsen och den där himla förkylningen som aldrig vill släppa taget.

Dessutom har vi en halv meter snö i Frövi. Jag - och dottern - älskar snö så vi borde vara ute och åka pulka hela tiden men det går ju inte när vi turas om att vara sjuka:-(.

Men du!
Det finns fortfarande Didriksons overaller och jackor till reducerade priser kvar! De är så bra och så fina och så bjuder jag ju på frakten.

Passa på att fynda för snön är kvar ett tag till (hoppas jag).


tisdag 10 februari 2009

Kallekryp

Nytt för dagen är att Kallekryp nu finns för direkt leverans.

Kallekryp, denna fina lilla uppfinning som jag hade velat ha när min lilla gullunge var i krypartagen. Ett antal gånger hade hon fläskläpp för att benen halkade undan när hon skulle krypa. Näsan - den där lilla söta - som det gjorde så ont att slå i, men de är förvånansvärt tåliga, de små liven.

Nu finns i alla fall Kallekryp som enkelt beskrivet är en mudd med halknabbar på som man trär på utanpå kläderna. Den är så pass mjuk i mudden att den inte sitter åt utan bara hjälper till. Så enkel och smart att jag önskar jag kommit på den själv:-).

Vill du köpa den så hittar du den här: http://lillabebben.jetshop.se/ShowProduct.aspx?prodid=391 , 89 kr kostar den.

Det är bara en liten hake - minsta belopp att handla för är 99 kr. Detta har jag satt eftersom jag kör fraktfritt och för att få lite vinst på det hela så har jag valt att sätta 99 kr som minsta belopp.

DU kan t ex köpa en jättesöt liten skallra från Jabadabado samtidigt som du köper Kallekryp, kostar 49 kr och är ungefär 10 cm hög:



fredag 6 februari 2009

LipFish vårkollektion

Nu är äntligen LipFish vårkollektion här med hundar, apan så klart, chihuahuan och flodhästen. Glada färger - orange, ljusblått, blått, cerise, grönt och rosa så det finns något för alla smaker. Alla ni som gillar LipFish kommer att älska den här kollektionen, det vågar jag lova!

Jag själv är ju en riktig LipFish-nörd:-). Min dotter som är riktigt trött på att mamma håller fram tröjor och frågar om hon vill ha den (hon brukar skrika NEJ!!!) har faktiskt valt ut en hundtröja med härliga öron som hänger ner. Den ville hon ha och det fick hon ju så klart... Hon skulle visa den för bästa kompisen på dagis.

Ja, sen har ju förstås FIXONIS babykollektion kommit. Den är riktigt fin och har ett mycket bra pris så man får mycket för pengarna vilket är bra i dessa tider. Jag har inte riktigt hunnit med att lägga ut alla plagg men de kommer här under helgen.

Denna vecka har varit helt otrolig! Måndag och tisdag var jag i Malmö på kurs och kom hem 22.30. På onsdagen precis när jag skulle packa beställningar för att få med dem med torsdagsposten (sista innan helgen) - ja, då lade bredbandet av. Jag försökte surfa med Dongeln (ni vet den där lilla dosan på en kabel som man kan surfa via mobilnätet på) men det funkade inte heller - inga mobiler, inga telefoner, inget bredband och därigenom heller ingen teve... Det var tydligen någon som hade grävt på helt fel ställe och grävt av en stor kabel.

Därför har några fått vänta förgäves på sina beställningar vilket är riktigt tråkigt. Jag skickar alla beställningar på söndag i alla fall så de ska vara hos dig måndag-tisdag nästa vecka.

Det var en hel del i ett inlägg.

Ha det så bra!

måndag 2 februari 2009

Fyrishof baby- och barnmarknad

Igår var jag på Fyrishov där en baby- och barnmarknad anordnades. Det var trevligt med mycket köpsugna besökare så det har tunnat ut ordentligt i LipFish-sortimentet.


Jag väntar otåligt på att det ska komma mera vårkläder nu!


En nyhet som är på väg in är KalleKryp, knäskydd med gumminabbar på för att bebisar som kämpar med att lära sig krypa ska få bra fäste på hala golv. Många har ju laminatgolv eller parkett och dessa golv är ju otroligt hala. Då har en svensk kvinna uppfunnit de här muddarna som man bara drar på över de vanliga kläderna och ger bebben en chans att få fäste på golvet. Det ska bli kul att se hur det funkar - jag tror att det är jättebra.


Jag vet ju hur min lilltjej kämpade och benen bara gled undan. Ibland drog hon i backen med näsan före (vet inte om det beror på det men det kan vara en bidragande orsak) så jag tror att de här knäskydden med nabbar har en funktion att fylla. Det jag har sett tidigare i denna väg är Kryp-strumpbyxan som har nabbar lite här och där.


De här skydden kommer att kosta 89 kr och kommer in i shoppen under vecka 7. Så här ser de ut:



Ha en fortsatt bra kväll!